tahun ni tahun yg paling aku mls skali nk kua beronggeng bukak pose kat lua..
nk g bazar pon x..
ari2 aku masak..
wah..cm hbt sgt jek kat dapur..hehe
hmm..entry kali ni bkn nk cite hebat ke x aku kat dapur..
tp aku nk share resipi baru..
1st tme aku buat ni..
tuk bukak pose td..
jeng..jeng..jeng..haha
CEKODOK BETIK
| kena tmbh gulalg coz krg manis.. yg nipon dah separuh kitorang mkn.. bru teringat nk amik gambr..haha |
1/2 biji betik yg dah masak
tepung
gula dan garam secukup rasa
kalo perlu letak air
- Lenyek betik sampai btol2 hancur.. (kalo x hancur tkut ade yg tcekik plak nnt)
- Masukkan tepung..agak2 ngan isi btik..jgn byk sgt..tkut keras plak..
- Masuk air ikut ckit ikut sukatan betik ngan tepung.. (tp kalo betik dah byk air xpayahla letak air lg)
- tuang gula dan garam secukup rasa..
- Pas2 pnskan minyak n goreng sampai masak..
- Siap tuk dihidangkan..
Simple kan.. cbela try.. ni x asyk cekodok pisang jek..
No comments:
Post a Comment